- wat vind je van het boek?
- waarvoor ga je het gebruiken?
- heb je (onderdelen uit) de BRUISmethode toegepast?
- zou je het anderen aanbevelen? waarom wel of niet?

Plaats je reactie direct via je Facebook account of stuur je reactie via een formulier en hij wordt op de site geplaatst.

Reactie via Facebook

Reacties via mail

Een prachtig, vlot leesbaar boek dat bol staat van de praktische tips. Het boek ademt precies waar het voor staat: niet te veel theoretiseren of dagdromen, maar gewoon handen uit de mouwen en aan de slag gaan. Alle beren op de weg smeren ‘m wel voor het daverende enthousiasme van Heleen van Praag. Je ziet in haar schrijfstijl dat ze zelf al jarenlang met ‘de voeten in de modder’ staat.
Ondanks dat het boek vooral voorbeelden uit Gouda presenteert, is het een absolute aanrader voor elke community builder in Nederland (en waarom ook niet daarbuiten?).

Martijn Arnoldus, Voor je Buurt

Een makkelijk leesbaar en helder geschreven boek dat je enthousiasmeert om initiatieven op te pakken en mensen te verbinden. Met name niet ingewikkeld denken, maar doen. Een handleiding voor elke community builder.

Minke Pieters, Omnia Wonen

‘Bruisen Brouwen Binden’ is echt heel inspirerend. Wanneer je ideeën hebt, er initiatieven zijn of wanneer je iets veranderen wilt en niet goed weet hoe nu verder, kom je bij het doorbladeren tot de ontdekking dat dit met simpele middelen eigenlijk niet zo moeilijk is. Hoe je met een heldere structuur kunt bereiken dat ideeën en veranderingen opgepakt, gedeeld en overgenomen worden. Ik heb in mijn vrienden en de leden van mijn wijkteam aangeraden een exemplaar te kopen.

Peter Jansz, Wijkteam Bodegraven

‘Bruisen, brouwen, binden’ biedt iedereen een keur aan informatie en handvatten om op lokaal-, wijk, buurt-, straat- of complexniveau met, voor en door elkaar op creatieve, laagdrempelige, toegankelijke en plezierige wijze aan de slag te gaan met ‘communitybuilding’.
In het boek komen spraakmakende (Goudse) bruisende initiatieven, beproefde methodes en tal van financieringsvormen aan bod, maar het is nog veel meer dan dat! In essentie is het eigenlijk de ultieme verleiding om alle aanwezige potentie in de steden, dorpen en buurtschappen te gaan verzilveren. Van professional tot vrijwilliger, van groep enthousiaste buurtgenoten tot (bewoners)verenigingen: iedereen kan er zijn voordeel mee doen om met veel plezier en creativiteit te gaan bouwen aan hun eigen gemeenschap. Het boek is nadrukkelijk geen blauwdruk met allerhande uitgebreide procesbeschrijvingen. Alles wat bruist is immers goed! Het bruist, brouwt, bindt en verbindt en biedt daarmee voor iedereen juist ook veel kansen om lokaal maatwerk te leveren!

Ben Peters, Mozaïek Wonen

Heleen van Praag heeft bij onze werkgroep in Tiel een heel interessante lezing gegeven over Bruispunt. Een duidelijk en vooral inspirerend verhaal waarmee wij zeker verder kunnen.
Na afloop hebben wij haar boek “Bruisen, brouwen, binden!” aangeschaft voor de hele groep waaruit wij nog steeds regelmatig tips en info halen.
Inmiddels zijn wij, mede dankzij Heleen, heel wat verder om binnenkort ons eigen lokale initiatief in Tiel te starten.
Een prachtig voorbeeld voor alle lokale community builders!

Sander, Trots op Tiel